Rolada serowa z piersi kurczaka z pieczarkami

 

Rolada serowa z piersi kurczaka z pieczarkami

Składniki

  • 2 sztuki piersi z kurczaka (podwójne)
  • 4 sztuki jajka
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 60 dkg pieczarek
  • 40 dkg żółtego sera (startego na grubych oczkach)

Wykonanie

  1. Jajka roztrzepać, dodać majonez, żółty ser i wymieszać. Blachę (taką od piekarnika) wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto na blachę. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 C 15-20 min.

  2. Ostudzić ciasto i zdjąć papier. Na ciasto wyłożyć surowe, rozbite i posolone piersi (składniki wykładamy na mniej podpieczoną stronę. Zaś na piersi położyć przesmażone pieczarki (doprawione sola i pieprzem - pieczarki wykładamy tak jak piersi na całej powierzchni ciasta). Zawinąć roladę. Zapiekać ponownie w temp. 180 C 40 min.

  3. Zamiast pieczarek można dodać: szpinak z fetą, paprykę lub inne warzywa.

Recipe Notes