Rolada ze szpinakiem i łososiem

 

Rolada ze szpinakiem i łososiem

Składniki

  • 2 opakowania mrożonego szpinaku
  • 4 sztuki jajka
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki mąki
  • 1 opakowanie łososia wędzonego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 sztuki serki śmietankowe
  • 2-4 łyżeczek chrzanu w zależności od intensywności

Wykonanie

  1. Rozmrozić szpinak dodać masło, czosnek - odparować, następnie odstawić na sitko aby osuszyć go.Następnie rozdzielamy żółtko od białka - ubijamy pianę.Do zimniej masy szpinakowej dodajemy żółtka mąkę, proszek do pieczenia - połączyć składniki - na końcu dodać pianę.

  2. Piec w temp 190 stopni ok 15-20 min na największej blaszce piekarnika.

  3. Na suchy i chłodny biszkopt szpinakowy wykładamy wymieszane serki z chrzanem, na skraju układamy szpinak i zawijamy jak sushi.

  4. Zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki.