Rolada ze szpinakiem i łososiem

Rolada ze szpinakiem i łososiem
Składniki
- 2 opakowania mrożonego szpinaku
- 4 sztuki jajka
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki mąki
- 1 opakowanie łososia wędzonego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 ząbek czosnku
- 2 sztuki serki śmietankowe
- 2-4 łyżeczek chrzanu w zależności od intensywności
Wykonanie
-
Rozmrozić szpinak dodać masło, czosnek - odparować, następnie odstawić na sitko aby osuszyć go.Następnie rozdzielamy żółtko od białka - ubijamy pianę.Do zimniej masy szpinakowej dodajemy żółtka mąkę, proszek do pieczenia - połączyć składniki - na końcu dodać pianę.
-
Piec w temp 190 stopni ok 15-20 min na największej blaszce piekarnika.
-
Na suchy i chłodny biszkopt szpinakowy wykładamy wymieszane serki z chrzanem, na skraju układamy szpinak i zawijamy jak sushi.
-
Zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki.