-
Biszkopt:
Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę. Dodać olej, mąkę i resztę składników.
Piec 175C ok 1 godziny - suchy patyczek.
-
Wykonanie krem:
Śmietanę ubić z fixem (śnieżka), dodać cukry wanilinowy.Jak śmietana będzie ubita dodać serek Mascarpone i wymieszać.
-
Ostygnięte ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki (nożem oddzielić od brzegów tortownicy). Poziomo odciąć około 1/3 ciasta (jeśli ciasto zbyt przypiekło się z wierzchu i jest brązowawe, to proszę najpierw odciąć wierzch) i skruszyć je w rękach na okruszki.Pozostały blat ciasta włożyć z powrotem do tortownicy.
-
Gotowy krem wyłożyć na ciasto w tortownicy. Wierzch posypać pokruszonym ciastem i pestkami granatu. Ciasto wstawić do lodówki na około 2-3 godziny.